Sunday, September 16, 2007

Tuottavuusvinkki Seinfeldilta

Sen lisäksi, että Seinfeld on mielestäni kaikkien aikojen paras komediasarja, on Jerry Seinfeldiltä peräisin myös tämä melko kätevä ja totuudenmukainen tuottavuusvinkki. Se kulkee nimellä "Don't break the chain" (vapaasti lyhennän sen muotoon DBTC) ja itse olen tietämättäni tätä neuvoa noudattanut jo parisen kuukautta erääseen aihepiirin liittyen (ohjelmointi). Itseasiassa samankaltainen ajatus oli jo kirjassa "Do It Tomorrow and Other Secrets of Time Management", joten sinällään tässä ei ole mitään uutta (tosin ilman tuollaista nimitystä).

Kyse on siis tavoitteesta ja sen saavuttamisesta. Aseta tavoite ja työskentele sen saavuttamiseksi päivittäin. Pienikin ponnistus riittää kunhan se tapahtuu joka päivä. Loppujen lopuksi tavoitteeseen pääseminen ei olekaan niin hankalaa kuin luulisi.

DBTC:n kohdalla merkataan kalenteriin jokaisen päivän kohdalle ruksi, joka kertoo, että tavoitteeseen liittyvää aktiviteettia on suoritettu. Tarkoitus on siten saada rukseja päivittäin, jolloin niistä muodostuu ketju ja kalenteri kertoo armotta, milloin ketju katkeaa (eli milloin ei ole tehnyt asian eteen mitään).

Simppeli mutta tehokas tapa huomata, että tavoittetta kohti on ponnisteltu.

-via LifeHacker-

0 Comments:

Post a Comment

<< Home