Monday, July 23, 2007

Triathlon Triathlon Triathlon !!!

Ensimmäinen triathlonkisa on nyt takana ja fillarit kaikin puolin positiiviset. Kolmen lajin loppuaika oli 1.19.15.

Eniten jännitin uintiosuutta ja laiturilta katsottuna uintimatka näytti pelottavan pitkältä. Lisäksi veden lämpötilakin oli vain noin 16-17 astetta, joten ensimmäisen tuntemukset olivat hieman ristiriitaiset. Onneksi olin saanut märkäpuvun edellisenä päivänä, joten sen avulla selvisin uintiosuudesta ja loppujen lopuksi kun uintirytmiin pääsi sisään, niin uintikin alkoi sujumaan. Yksi virhe tuli kuitenkin tehtyä ja sen huomasi vasta uinnin jälkeen, kun saavuttiin vaihtoalueelle ennen pyöräilyosuutta. Se oli se, että märkäpuku oli mennyt päälle väärinperin ja puvun poisottaminen oli täysin mahdotonta. Onneksi järjestäjä auttoi minua siinä, joten selvisin pälkähästä säihkähdyksellä. Kuitenkin tuon puvun kanssa taistellessa kului viisi minuuttia turhaa aikaa ja tällöin useampi kaveri pääsi minusta ohi.

Pyöräily tuntui olevan se heikoin lenkki eikä syyttä, sillä sitä tuli treenattua vähiten. Onneksi sain kilpapyörän lainaan, muuten tuo 20 kilsaa olisi ollut melko rankkaa ajettavaa. Olihan se sitä jo nytkin, sillä hartiat ja niska kipeytyivät loppuvaiheessa melko perusteellisesti. Tämä siis johtui siitä, että ei ollut tarpeeksi ajokilometrejä alla (vain noin 50).

Juoksu oli laji, jota olin treenannut kaikkein eniten, mutta yllättäen juoksu sujui melko kankeasti eikä tuo ole mikään ihme, sillä pyöräilyosuuden jäljiltä olivat paikat jumissa. Vasta noin reilun kahden kilometrin juoksun jälkeen alkoivat paikat lämmetä ja juoksu kulkea hieman paremmin.

Olo maalissa oli mahtava, jälleen tuli voitettua itsensä ! Näistä kokemuksista on hyvä jatkaa eteenpäin ensi vuoden kisoja varten. Kehityskohteetkin ovat selvillä. Pyöräilyn määrää pitää lisätä huomattavasti, uintia harrastaa enemmän järviolosuhteissa ja juoksuunkin saa potkua tekemällä tuplatreenit eli aluksi pyörää ja sitten juoksua päälle. Uskoisin, että noilla saa tuota aikaa jatkossa huomattavasti paremmaksi.

Loppuun vielä statistiikkaa eri lajeista:

Uinti, 500 metriä: 11.44
Pyöräily, 20 kilometriä: 43.09
Juoksu, 5 kilometriä: 23.41
Loppuaika: 1.19.15

0 Comments:

Post a Comment

<< Home