Thursday, July 26, 2007

Hypetystä

Nää muutamat päivät tuon viikonlopun kisan jälkeen on olleet aivan täynnä (henkistä) hypetystä. Fiilis on siis ollut huipussaan ja antaa taas motivaatio jatkaa edelleen.

Ennen ekaa triathlon-kisaa aikaisemmat kestävyystapahtumat ovat olleet kaksi puolikasta maratonia ja kaksi täyttä matkaa. Ja varsinkin täysillä matkoilla ja niiden jälkeen fiilis on ollut huipussaan, niin myös lauantaisen tri-kisankin jälkeen.

Juttelin kavereiden kanssa tästä aiheesta jokunen aika sitten ja kyseessä on siis älytön henkinen nostatus, jonka aina yhdestä suoritetusta skabasta saa. Siis itsetunto kohoaa ainakin metrin taivaan yläpuolelle. Ja tulee fiilis, että tämä jos jokin homma on minua varten.

Olen tässä hieman miettinyt jo jatkoa tulevan kilpailuaikataulun kannalta. Täällä Imatran/Lappeenrannan seudulla saattaisi olla yksi maastotriathlonkisa vielä ennen syksyä ja toisaalta talvitriathlonkin kiinnostaisi (luultavasti joskus keväämmällä). Se taas vaatisi panosta murtomaahiihtoon. Välineet on olemassa, melko uudetkin sellaiset, mutta jospa nyt niille tulisi parempaa käyttöä ;) Seuraava varsinainen triathlonkisa on vasta ensi vuoden kesällä. Niin, duathloniakin olisi tarkoitus kokeilla, se saattaa olla jopa rankempaa kuin triathlon, koska laji sisältää kaksi juoksuosuutta ja pyöräilyn. Ainakin itsellä viikonlopun pyöräilyn jälkeen juoksu tuntui melko kankealta.

Nyt kun triathlon on iskenyt itsensä läpi, niin myös treenaamiseen pitäisi kiinnittää enenmmän huomiota. Tähän asti olen tehnyt kaksi treeniä/päivä seuraavalla ohjelmalla (ilman pyöräilyä):

MA: Sali, Pilates
TI: Uinti, Juoksu
KE: Sali, Juoksu
TO: Uinti
PE: Sali, Juoksu
LA: Uinti, Juoksu
SU: Lepo

Olen kuitenkin sitä mieltä, että lajia kuin lajia pitäisi harrastaa vähintään kolme kertaa viikossa, jotta siinä kehittyisi. Näinollen uintimäärät pitäisi lisätä kolmeen ja ottaa ohjelmaan myös ns. yhdistelmätreenit, jossa aluksi siis pyörää ja sen jälkeen heti juoksua päälle. Lisäksi tuossa uintitreenauksessa tulen ottamaan vahvemmin mukaan kesällä järvivedessä uinnin. Uintikerratkin voisivat olla vaihtelevampia ja yksi kolmesta kerrasta olla siten pidempi keikka kuin kaksi muuta. Normaalisti uin noin 1.1 kilometriä kerralla (tosin uimahallissa treeni on pakosti katkonaista). Talvella pyörän voisi korvata ainakin osittain hiihdolla.

Hoh, olipas tässä asiaa, mutta tää pyörii nyt mielessä enemmän kuin mikään muu ja uskon, että näiden avulla saadaan tuota seuraavan triathlonkisan tulosta hieman parannettua. Jo siis pelkästään sillä, että märkäpuku saadaan oikein päälle ;)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home