Wednesday, July 04, 2007

Aika paranee hiljalleen

Tällä hetkellä olen palannut hiljalleen takaisin normaaliin liikuntarytmiin, sillä takana on ollut Tukholman maratonin jälkeen useita "rikkinäisiä" viikkoja ulkomaanreissujen ja juhannuksen viettojen jälkeen (niin, nyt on sitten BB-festarit, mutta ei siitä sen enempää :) . Juoksun kannalta tämä tarkoittaa yhden vauhtikestävyystreenin tekemistä viikossa (+ kolme muuta normaalivauhtista).

Yksi hyvä tapa mitata kuntoaan, on käydä juoksemassa ns. Vuoksen lenkki, joka on mitaltaan noin 7,4 kilometriä. Matka on 50/50 -suhteessa hiekkapintaa ja asfalttia eikä suuria nousuja matkalla ole. Juoksin aiemmin keväällä kyseisen matkan aikaan 36.22 ja nyt sitten oli tarkoituksena kokeilla onko kunnossa tapahtunut mitään muutosta. Itse epäilin, että lähinnä alaspäin, sillä viimeiset kolme viikkoa kun ovat olleet hieman rikkonaisia treenien suhteen. Tuo kyseinen ennätysaika juostiin puoliksi kovassa vastatuulessa, joten tiesin, että mahdollisuudet parempaan aikaan olisivat olemassa, jos olosuhteet olisivat paremmat ja kunto olisi riittävän hyvä.

Tiistaina kävin sitten sipaisemassa lenkin aikaan 33.24 ja olen enemmän kuin tyytyväinen tulokseen :) . Sää oli juoksuhetkellä aurinkoinen, lämpöä noin 22-23 astetta. Hieman ripsutteli vettä yhdessä vaiheessa, mutta aurinko paistoi silti lähes normaalisti. Suurin haitta tuli liiallisesti hien tuotannosta, nimittäin liian usein sai olla pyyhkimässä hikeä, joka valui silmille ja siten haittasi näkyvyyttä. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut lopettaa juoksua tuon takia.

Tuon perusteella siis suunta on edelleen oikea ja jos nyt saan hyvät treenit alle, voisi Joutsenon kisassa syyskuun lopussa tulla ihan kohtalainen aika maratonilla (olettaen ettei tule loukkaantumisia tai että itse kilpailutilanteessa keli ei ole kehno).

Niin, ja statistiikkaa sykemittarin kertomana: Aika 33.24, kulutus 533kcal, keskisyke 169, maksimisyke 184. Ja siltä se tuntuikin, että limiteillä mennään. En usko, että olisin kovin kauaa tuota vauhtia enää jaksanut pitää.

Kuitenkin, tuosta on hyvä jatkaa eteenpäin. Parantuneella itseluottamuksella ja kohti puolen tunnin haamurajaa kohti, tietenkin :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home