Saturday, May 05, 2007

Puolimaraton

Tänään oli hyvä mahdollisuus mittauttaa nykyinen kuntotaso ajatellen Tukholman maratonia, joka on kesäkuun 9. Niinpä kävin juoksemassa harjoittelu/tsekkausmielessä Lappeenrannan puolimaratonin.

Tavoitteeksi oli asetettu 1.55 mutta onnistuin alittamaan sen muutamalla minuutilla loppuajan oltua näin 1.51.37. Olen äärettömän tyytyväinen tulokseen. Vertailun vuoksi, viime vuoden syyskuussa Joutsenon puolimaraton meni aikaan 2.15, joten tulosparannusta tuli roimasti.

Täytyy kyllä myöntää, että lopussa mentiin "höyryillä". Tällaista statistiikkaa kertoi sykemittari:

- Kalorikulutus: 2013 kcal
- Keskisyke: 168
- Maksimisyke: 186

Luonnollisesti tuollaista vauhtia en pysty nykykunnolla pitämään yllä itse maratonilla, joten Tukholmassa juostaan sitten rauhallisempaa tahtia. Tosin odotan tulosparannusta tulevan sielläkin, sillä viime vuonna Helsingissä reitti taittui aikaan 5.22. Katsotaan nyt sitten, mihin nykykunnolla siellä päästään.

Olo on aika voipunut, mutta onnellinen ja unikin voi tulla ensi yönä melko nopeasti. Kävin tänään ajamassa pyörällä rauhalliseen tahtiin noin 8 kilometriä palauttavana lenkkinä ja jos huomenna sää sallii, niin voisin käydä ajamassa lisää palauttavaa noin 20 km verran.

Kaikki siis hyvin nyt, toivotaan että paikat kestää hyvin eikä loukkaantumisia pääse syntymään ennen tosikoitosta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home