Monday, April 16, 2007

Tavoite saavutettu !

Olen ollut KiloKlubi-palvelun jäsen joulukuun alusta lähtien ja kun liityin, oli painoni 87 kiloa. Asetin tavoitteeksi 79 kiloa ja KiloKlubin ohjelma laski minulle tavoitteeksi 16. huhtikuuta.

Tänään sitten (oikeastaan jo eilen) vaaka sitten osoitti tuota maagista lukemaa eli 79 kiloa. Aivan uskomatonta, mutta totta se on !!! Aikaisemmin olen ollut tässä painoluokassa joskus murrosiässä.

Olen osittain yllättynyt miten helposti tähän päästiin. Tosin kokeilulla ja erehdyksillä höystettynä kuitenkin. Jotkut ruoka-aineet eivät vaan sovi vatsalleni (pähkinät) ja joitain uusiakin on tullut maistettua (mm. raejuusto tai turkkilainen jogurtti).

Minulla on jäsenyyttä vielä 10 kuukautta jäljellä, joten lopun ajan aion käyttää uusien tapojen ja tottumusten hiomiseen ja terveellisen ruuanlaiton opettelemiseen. Paljon on vielä siis opittavaa, mutta uskon, että pienillä stepeillä homma etenee niiltäkin osin.

Tärkeimmät opetukset uudessa ruokavaliossa ovat olleet:

1. Säännöllinen ruokailurytmi (3-4 tuntia)
2. Välipalat ja kolme lämmintä ateriaa (aamupala, aamuvälipala, lounas, iltapäivävälipala, päivällinen ja iltapala)
3. (Hyvää) rasvaa ei saa pelätä (ennen kuin aloitin, söin liian vähärasvaista ruokaa ja vääränlaista)
4. Karkkia voi syödä vaikka päivittäin, mutta kohtuudella. Tähän auttaa huomattavasti kohta 1 eli säännöllisyys estää ahmimisen ja kun pitää kohtuuden, jokapäiväiseen ruokavalioon mahtuu sopivasti myös makeaa. Varsinainen karkkipäivä on lauantaina ja silloin voi syödä jotain hieman spesiaalimpaa (esim. jäätelö tai toffee)
5. Roskaruuan syönti minimiin. Toki käyn silloin tällöin esimerkiksi kebabilla, mutta puhutaan sitten ennemmin kerran kuukaudessa, kuin kerran kaksi viikossa, kuten ennen oli tapana
6. Reilusti vihreää mukaan päivittäiseen ruokavalioon. Puoli kiloa päivässä on ehdoton minimi ja alaraja, mielellään enemmänkin (itsellä se pyörii jossain 600 gramman paikkeilla)
7. Alkoholi. Ravintolassakäynti on vähentynyt melko paljon, mutta jos lähden esim. kaveriporukan kanssa ulos, en pahemmin mieti mitä juon. Jokatapauksessa kaloreita alkoholin kautta tulee nautittua runsaasti, joten täysin sitä ei voi estääkään. Tosin sokerittomia vaihtoehtojakin löytyy, joten ehkä pientä kontrollia tulee tässäkin pidettyä.
8. Liikunta. Sitä harrastan todella runsaasti ja se antaa myös melko ison liikkumavaran ruokavalintoihin. Mutta en liiku sen takia, että saisin syödä kulutetun määrän esimerkiksi karkkia. Liikunta on painon ylläpitoa tukeva juttu ja sen kautta tulee rautainen olo.

Näillä ollaan siis aloiteltu ja toivottavasti näin mennään myös koko loppuelämäkin :) Olo on vaan helvetin hyvä ja itsevarmuus on kohentunut samalla. Miksi tämän siis vaihtaisin pois ?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home