Saturday, March 24, 2007

Paluu vanhaan päiväjärjestykseen

Tänään uskalsin vihdoin ja viimein juosta tuon perinteisen 7,4 kilometrin lenkin, joka on ollut minulle tuollainen perusmatka ja jota tahkosin myös syksyllä ja alkuvuodesta. Tämä taas todisti sen, että jalkakivut näyttäisivät jääneen taakse ja tämäkös jos mikä on hyvä juttu !

Pikkuhiljalleen pitäisi aloitella pitkien lenkkien juokseminen. Pyörätiet (ainakin ne missä minä olen juossut) alkavat olemaan jo sulia eikä suuria lätäkköjä enää näyttäisi olevan.

Jalan kuntoutuksessa ja juoksutatsin ylläpidossa vesijuoksu on ollut mainio korvike, mutta toisaalta 50 minuutin juoksusessio suhteellisen pienellä pinta-alalla on melko tylsää. Ulkona joukseminen on mukavempaa, sillä ympäristö vaihtuu, vaikka sitä samaa lenkkiä hiulaisikin.

Uskaltaisin väittää, että jalan on parantanut uusi saliohjelma, jossa myös jaloillakin tehdään jotain. Esim. askelkyykyt ja vaakahackit ovat kuuluneet ohjelmaan jo kolmen viikon ajan ja oikeastaan heti uusitun ohjelman aloittamisen jälkeen kivut katosivat. Nämä täytyy pitää myöhemminkin ohjelmassa.

Toukokuussa olisi tarkoitus mennä Lappeenrantaan kokeilemaan puolimaratonia ja sehän on hyvä mittari nykyisestä kuntotasosta. Saas nähdä meneekö aika alle kahden tunnin. Ja siitä on noin kuukausi Tukholman skabaan, joten hyvää harjoitustakin se on.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home