Thursday, March 08, 2007

Getting Things Done & Unleashing Your Brilliance

Pari kirjaa on Amazonin kautta hankinnassa: David Allenin Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity ja Brian E Walshin Unleashing Your Brilliance: Tools & Techniques to Achieve Personal, Professional & Academic Success.

Molemmat kirjat ovat saaneet hyvät arvostelut Amazonissa ja itsekin odotan niiltä paljon. Jotenkin tämä itsensä tsemppaaminen tehokkuuden lisäämiseksi on taas hieman lopahtanut ja ajattelin nyt lukea tuon tehokkuusgurun vihjeet tilanteen parantamiseksi. Sen verran tiedän, että siellä puhutaan ainakin kahden minuutin säännöstä (tee sellainen asia heti, jonka voi hoitaa kahdessa minuutissa) ja tehtävien listaamisesta ja priorisoinnista.

Jälkimmäinen kirja kertoo taas kuinka oppimistuloksia saa parannettua eli kuinka opin oppimaan.

Eli tuleeko minusta nopeasti oppiva ja uusia asioita omaksuva tehokkuusguru on sitten täysin eri asia. Mutta mielestäni ne sopivat minulle kuin silmä käteen. Valitettavasti asioiden kanssa tulee vieläkin vitkuteltua (ainakin ajoittain) ja myös aika ajoin uuden asian hiffaaminen (ammatillisesti) kestää. Tarkoittaa sitä, että vieressäni oleva kirjakasa pitäisi selvittää ja jos sen omaksuminen ja läpikäyminen nopeutuu, niin aina vaan parempi.

Kirjat saapuneva luultavasti ensi viikolla, joten niiden läpikäynnin jälkeen niistä on luvassa arvostelu (ja tämä on jo työlistalla :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home