Monday, February 19, 2007

Jalan oikuttelun syy taisi löytyä ...

Kävin tänään työpaikkalääkärillä jalkaani näyttämässä. Oireethan ovat olleet sellaisia, että juoksulenkin alkuvaiheessa kaikki pelaa hyvin, mutta noin 20 minuutin juoksun jälkeen alkaa oikean jalan polven tienoilla (oikealla puolella) vihlova kipu joka jatkuu koko lenkin ajan voimistuen. Kun juoksun lopettaa, häviää kipukin. Tosin tänään tuli uusia oireita jotka kuulemma kuuluvat vamman kuvaan eli kävellessäkin tuli kipupiikkejä, jotka hyvin tehokkaasti pysäyttivät ukon vähäksi aikaa lenkkipolun varrelle.

Kyseessä näyttäisi olevan ITBS eli Iliotibial Band Syndrome eli kireällä oleva lihas, joka hankaa jalan luihin (tämä näin vapaasti suomennettuna/selitettynä). Vamman hoito onnistuu levolla ja venyttelyllä.

Toisaalta hyvä, että tämä selvisi. Toisaalta vituttaa armottomasti, kun tekisi mieli juosta, mutta ei voi. Pitää ottaa vesijuoksu nyt aktiiviseen ohjelmaan siiheksi, kunnes jalka paranee. Viime vuonna paraneminen "vaan tapahtui" eli ilmeisesti homma menee itsekseen ohi. Tosin uskon säännöllisen hieronnan ja venyttelyn nopeuttavan vaivan poistumista.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home