Monday, September 25, 2006

Kirjallinen nautinto

Aloitin vasta viime viikolla lukemaan jo kesällä ostamaani kirjaa, Ron McLartyn kirjoittamaa opusta nimeltä "Pyörällä ajamisen taito (The Memory of Running)". Olen vasta luvussa seitsemän, mutta uskomattoman koukuttavalta stoori vaikuttaa jo nyt. Tykkään erityisesti kirjailijan kirjoitustyylistä, joka takertuu yksityiskohtiin, mutta jonka avulla stoori kootaan pala palalta valmiimmaksi. Hittolainen, tällainen helmi on lojunut tietokonepöydällä ja myöhemmin yöpöydälläni kaikessa rauhassa. Oikein mukavaa luettavaaa juuri ennen nukkumaanmenoa.

Tavallaan yksi syy miksi tykkään lukea tätä kirjaa (tai miksen voisi soveltaa tätä muihinkin kirjoihin) verrattuna esim. ohjelmointiaiheisiin juttuihin on luonnollisesti aihepiirin erilaisuus. Oikea kirja kun uppoaa huomattavasti paremmin kaaliin kuin jos vertaan sitä esimerkiksi juuri myös nyt luvussa olevaan kirjaan "SQL for SQL Server". Ei niin että jälkimmäinen olisi huonosti kirjoitettu mutta kirjaa lukiessa pitää oikeasti ajatella. Lisäksi tuo jälkimmäinen ei luo mitään mielikuvia kun taas oikean kirjan kuvittelee päässään vähän niinkuin elokuvan.

15 vuotta olen ollut lukematta ainoatakaan kirjaa, mutta jos nykyinen kokemus jatkuu yhtä hyvänä, niin uskallan väittää, että seuraava opus laitetaan tilaukseen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home