Friday, July 14, 2006

Leffarvosteluja

North Country (North Country)
Ohjaus: Niki Caro

Mikä:
Kovia kokenut nainen (Charlize Theron) aloittaa työskentelyn kaivoksessa ja miehisellä alalla työskentely on kaikkea muuta kuin helppoa. Oman perheenkin kanssa on ongelmia. Herjauksia, seksuaalista häirintää ja henkistä väkivaltaa eli ei mikään mukava työpaikka. Lopulta mitta tulee täyteen ja nainen nousee kaivosta ja miehiä vastaan.

Arvio:
Pelottavaa ajatella, että elokuva perustuu tositapahtumiin. Elokuvan kuluessa taistelufiilis nousee niin päähenkilöillä kuin katsojallakin. Keskitasoa parempi leffa.
****

Syriana (Syriana)
Ohjaus: Stephen Gaghan

Mikä:
Maailma pyörii öljyn ympärillä. Maailma on riippuvainen öljystä. Sen hallitsemiseksi käytetään kaikki mahdolliset keinot. Elokuva kertoo kähminnästä, korruptiosta ja valtapelistä, jota öljyn ympärillä tapahtuu. Elokuva katsoo tilannetta jokaisen pelurin näkökulmasta: CIA-agentin, öljyprinssien ja tavallisen likaisen työn tekevän silmin.

Arvio:
Mestariteos, joka sijoittuu lähes samaan kastiin Munchenin kanssa, vaikka ei käsittelekään samaa aihepiiriä. Molemmista saa kuitenkin maailmasta lohduttoman kuvan. Elokuva on ajankohtainen varsinkin nyt, kun öljyn markkinahinta on korkealla ja edelleen kohoamassa. George Clooney tekee hyvän roolityön CIA-agentti Bob Barnesina.

*****

0 Comments:

Post a Comment

<< Home