Monday, July 10, 2006

Aamujuoksu

Kokeilin tänään taas pitkästä aikaa aamulenkkiä. Herätys oli noin 07.15 ja 15 minuuttia myöhemmin oli jo ensimmäiset juoksuaskeleet otettu. Aamupalaa en ennen lenkkiä nauttinut. Kokeiluun vaikutti parikin asiaa. Ensinnäkin tällä päivälle luvattiin kuumaa säätä (lämppäri olikin iltapäivällä lähes 31 astetta) ja toisaalta iltapäivällä minulla oli hierontatunti, jonka jälkeen lenkkeilyä ei pitäisi harrastaa (kun lihakset on hellänä käsittelystä). Näistä syistä johtuen siirsin juoksun siis aamulle.

Monien olen kuullut sanovan, että aamulenkki antaisi mahtavan hyvänolon tunteen. Ei minulla ainakaan. Koko ajan oli sellainen tunne, että nyt pitäisi olla nukkumassa ennemmin kuin juoksemassa. Voisiko sitten tuohon fiilikseen vaikuttaa se, että makkarin hiostavan ilman takia nukuin yöni heikosti.

Toinen "myytti" juoksemiseen liittyen on se, ettei koskaan suositella lenkin tekemistä ennen nukkumaanmenoa. No jaa, miten tuonkin nyt ottaa. Lenkin jälkeen menin takaisin nukkumaan noin kahden ja puolen tunnnin ajaksi. Ainakaan nuo mainostetut ylikierrokset eivät vaikuttaneet unensaantiin.

Taidan siis jatkossa käydä juoksemassa edelleenkin iltapäivisin, jollei keli sitten ole liian hankala siihen. Ilokseni voin todeta, ettei jalka ole enää kahteen viikkoon vihoitellut. Toivottavasti se alkaa siis paranemaan. Myös hieroja totesi, että paikat eivät enää olleet niin jumissa kuin viimeksi. Edistystä siis!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home