Monday, July 31, 2006

Juoksuaika

Kävin tänään taas vaihteeksi juoksemassa vauhtilenkin, kun tuollaisiakin pitäisi harjoitteluun sisällyttää. Tällainen lenkki oli vasta toinen toukokuun alun jälkeen, kun kipeytynyt jalka esti täysmittaisen treenaamisen. Suhteellisen kovaa vauhtia juoksin ja sykekin nousi omaan ennätykseeni (188).

Kun aikaa Helsinki Cityyn on noin 3 viikkoa, alkaa musta tuntumaan yhä enemmän, että en tule pääsemään skabaa läpi. Viime perjantaina kävin nimittäin juoksemassa 22 kilometria ja olin melko poikki jo loppuvaiheessa, sykekin lähenteli 160:tä, mikä on minulla normaalisti vauhtikestävyyslenkin tahti. Siinä kävi vaan mielessä, että kun nyt on 22 kilsaa juostu, niin pitäisi vielä lisäksi 20 kilsaa sipaista tuohon päälle. Great! No, en nyt tässä vaiheessa ala perumaankaan tuota osallistumista, joten lähdetään katsomaan miten pitkälle tällä kunnolla päästään.

Olen jo nyt oppinut läksyni ensi vuotta varten ja kahden asian avulla vuoden 2007 koitos (jokin muu kuin Helsinki City) tulee toivottavasti olemaan parempi/helpompi: treeniohjelman ehdoton noudattaminen ja paino. Ensimmäiseen kohtaan ei luonnollisesti voi vaikuttaa paljoakaan, kuten olen tämän kevään aikana huomannut. Jos loukkaantuminen tulee, niin sitten ei voi mitään. Mutta jos selviää ilman, niin hyvä juttu. Toinen kohta on paino. En ole lihava, mutta silti painoa on liikaa. Painostani pitäisi tiputtaa 10 kiloa ja tuon avulla juoksu helpottuisi melko paljonkin. Siis kymmenen kiloa, niin pääsisin kokoiseni (182cm) henkilön ihannepainoindeksiin (ja tavoitepaino jotain välillä 77-79kg). Ruokavalion tarkkailu ja hiominen on jo aloitettu, mutta tavoite ei ole niinkään saada kaikkea ylimääräistä painoa pois elokuun puoleenväliin mennessä, tavoite on ennemminkin ensi kesään mennessä. Jos nyt pari kiloa lähtee ennen juoksua, niin sekin auttaa hieman.

Mä olen jo ikäänkuin luovuttanut, vaikka juoksua ei ole vielä ollutkaan. Tämä on vaan meikäläisen tapa valmistautua henkisesti mahdolliseen keskeyttämiseen. Ja totuushan se tässäkin on sama kuin tällä blogillakin: Kaikki on epävarmaa kunnes toisin todistetaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home