Wednesday, March 23, 2005

Faksatkaa minulle ruijanpallasta

Ei se mitään jos tuo otsikko ei aukea. Tuo on yksi repliikki Seinfeldistä, joka on meikäläisen suosikkisarja (THE suosikkisarja). Siis kaikkien aikojen paras sarja (eikä vain sitcom-kategoriassa). Sain vihdoin viimein ostettua ensimmäisen ja toisen tuotantokauden DVD:t ja seuraavaksi hankintaan menee kolmas tuotantokausi.

Sarjahan tekeminen on jo lopettu (muistaakseni vuonna 1998), mutta esimerkiksi Suomenkin televisiossa sarjaa näytetään jo uusintana (kiitos Nelonen !!!). Tosin sarjan idioottimainen esitysaika varmasti karsii katsojia, jollei sitten halua äänittää nauhalle ja katsoa myöhemmin.

Mikä sarjassa sitten viehättää ? Huumori. Tokihan sarja on perinteinen päällenaurettu sitcom, mutta minua jopa ihan oikeasti naurattaa tuo huumori (toisin kuin esim. Frendeissä tai Frazierissä, zzz zzz ...), jota sarjassa harrastetaan. Sarja rakentuu pitkälti koomikko Jerry Seinfeldin ympärille ja hänen huomioihinsa ympäröivästä maailmasta. Jerryn lisäksi seurataan myös hänen parhaimpien ystäviensä, Georgen, Elainen ja Kramerin elämää. Tapahtumapaikkana on New York. Näillä aineksilla saadaan komiikkaa, jotka saavat ainakin minut nauramaan usein vedet silmissä. Lisäksi jokaisessa jaksossa on mukana herkullisia sivuhenkilöitä, jotka tuovat oman lisänsä kokonaisuuteen.

DVD on muutakin kuin vain tuotantokausien 1 ja 2 jaksot. Mukana on myös mittava määrä ylimääräistä materiaalia, esim. haastatteluja ja poistettuja kohtauksia. Kaikin puolin siis onnistunut paketti.

*****

0 Comments:

Post a Comment

<< Home