Monday, December 11, 2006

Kuntotesti

Parisen viikkoa sitten tehdyn kuntotestin tulokset tulivat ja olivat kovin mieluista luettavaa. Hieman jo testaajakin asiasta mainitsi testin lopuksi, mutta vasta nyt siitä on mustaa valkoisella. Eniten ilahdutti läskin väheneminen vuoden takaisesta. Silloin rasvaprosentti oli 21,7, nyt se oli tippunut tasolle 14,4%. Lihasmassaakin on tullut lisää, joten höttö on korvautunut siis lihaksella.

Myös kuntopyörätesti oli ok. Urheilijatestauksella jaksoin pyörää polkea n. 17 minuuttia ja kaikenkaikkiaan päästiin tasolle hyvä (tästä eteenpäin seuraavat asteikot ovat hyvin hyvä ja erinomainen), mutta parannettavaa ensi vuotta ajatellen siis riittää :)

Kerrankin sykemittari antoi myös omassa mittauksessa arvon Very Good ja nyt kyllä itsestäkin tuntuu, että olen ihan kirjaimellisesti elämäni kunnossa. Toivoa vaan sopii, ettei vammautumisia tapahtuisi ennen Tukholman maratonia ja jos ilman tuollaisia selviää, niin aikaparannusta on lupa odottaa.

Hieman on alkanut kiinnostamaan myös duathlon ja triathlon, mutta niiden pariin mennään vasta joskus, jos kuntoa saadaan lisää. Löytyyhän noistakin kuntolijoille sarjoja, mutta ainakin itsellä tuo jälkimmäinen tyssää uimataidon ja sen kestävyyden puutteeseen. Mutta ei pidä vielä sen enempää spekuloida noiden suhteen, katsotaan niitä sitten myöhemmin.

Olen nyt jo toista viikkoa noudattanut suhtkoht terveellistä ruokavaliota, vaikka on sanottava, että pari lipsahdusta on jo tapahtanut. Mutta siltikin ateriavälin olen fiksannut maksimissaan kolmeen tuntiin ja lisännyt runsaasti erilaisen hedelmien ja muiden vihreiden määrää päivittäisessä valiossa, lisäksi myös proteiinin määrää olen kasvattanut. Uskonkin, että kun tuon ruokailun saan säädettyä täysin kohdalleen, niin kroppaan kiinteästi "integroitu juoksuvyö" saa kyytiä :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home