Tuesday, September 05, 2006

Aamuliikunta ja vuorokausirytmi

Aamu-uinti oli mukava kokemus, sitä nimittäin tuli harrastettua tänään ensimmäisen kerran. Olin jo ennen seiskaa uimahallilla, mutta niin näytti olevan moni muukin. Aamu-uinti näyttäisi olevan siis melko suosittua.

Mulla on vierähtänyt jo muutama kuukausi siitä, kun uimakoulun tiimoilta kävin uimassa enkä muistanut, että homma onkin melko raskasta. Jaksoin ehkä uida noin 200 metriä vapaalla ja perhosella ja sitten tulikin jo aika täyteen. Mutta tästä lähtien siis ohjelmassa on uintia kerran viikossa.

Mun ohjelma menee nykyään niin, että herään arkipäivinä jo 05.30 jotta ehdin jo ennen seitsemää harrastamaan. Aamuliikunnassa on se hyvä puoli, että kun treenin tekee jo aamulla, niin homma on hoidettu pois alta ja iltapäivällä voi harrastaa muuta. Ja töissä on myös mukava olo, kun on jo liikuntaa alla.

Käytännössä viikon liikunnat ovat seuraavat:

MA: aamulla sali, iltapäivällä juoksu
TI: aamulla uinti, (iltapäivällä juoksu) tai pyöräily
KE: aamulla sali, iltapäivällä juoksu (vauhtikestävyys)
TO: Lepo (palauttavaa pyöräilyä)
PE: aamulla sali, iltapäivällä juoksu
LA: Juoksu (pitkä lenkki)
SU: Lepo (palauttavaa pyöräilyä)

On tässä aikaisessa heräämisessä toki vielä oppimista nukkumaanmenon kannalta. Nytkin on väsy fiilis, mutta tarkoituskin olisi mennä jo nukkumaan viimeistään kympiltä.

Myuös ruokavaliomuutokset on jo aloitettu, joten kun ne saa kunnolla ajettua sisään ja painoa alaspäin, niin hommahan alkaa vaikuttaa melko hyvältä (toivottavasti :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home