Sunday, August 20, 2006

522: 5.22

Eka maraton läpi ajalla 5.22 !!! Meikä on vieläkin ihan fiiliksissä !!!

Juoksu kulki hyvin eli tasaista vauhti kolmeenkymppiin 5.5 tunnin jänisten matkassa. Sen jälkeen oli vielä voimia hieman kiristää vauhtia loppumatkasta. Tosin viimeiset viisi kilometriä olivat melko rankkoja, kun jalat alkoivat väsymään. Mutta toisaalta päällimmäinen ajatus oli, että nyt ei ole enää pitkä matka maaliin.

Keli oli melko kuuma (+24) eli maratoonarin kannalta melko hankala. Aurinko paistoi useissa paikoissa silmiin ja Helsingin kadut hohtivat kuumuutta. Onneksi tasainen nesteen nauttiminen piti moottorin kunnossa. Lisäksi satunnaiset geeli, banaani, luumu, rusina ja suolakurkkuannokset sekä sienihuuhtelut ja satunnainen tuulenvire auttoivat myös jaksamaan. Myös eräs kaveri ajoi osan matkasta pyörällä mukana tsempaten ja yleisökin jaksoi kannustaa loppuun saakka.

Viimeiset kaksi kilometriä olivat uskomattomia. Kun ohitin neljänkympin paalun ja stadionin tornikin alkoi häämöttämään, tuli fiilis, että "perkele, täähän saattaa mennä jopa läpi". Viimeiset sadat metrit menivät lennokkaasti eikä stadionin kaarteessa ollut tietoakaan väsymyksestä.

Paikat oli aika jumissa juoksun jälkeen ja niin ovat vieläkin, mutta tärkeintä on, että homma meni hyvin läpi. Tämä ei jäänyt todellakaan viimeiseksi maratoniksi. Aikomus olisi lähteä ensi vuonna uudestaan, jollei Helsinkiin, niin sitten muualle. Aikatavoitettakin voi sitten kiristää. Tosin vaatii sen, että saa juoksukilometrejä lisää ja painosta pitää pudota kymmenen kiloa pois.

Tämä tapahtuma oli ehdottomasti vuoden "hailaitti" ! Mä jäin täysin koukkuun tähän !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home