Thursday, February 23, 2006

Ensimmäinen pitkä lenkki

Maratontreeniin liittyvät lenkit ovat nyt edenneet siihen vaiheeseen, että on pitkien lenkkien vuoro. Ohjelmaan on laitettu 80 minuutin lenkki kerran viikossa. Lenkki juostaan matalalla sykkeellä ja on muotoa peruskestävyys.

Kävin juuri tuollaisen äsken juoksemassa. Aikaa kului n 1.23, kaloreita paloi 727kcal, keskisyke oli 123 ja maksimi käväisi hieman 130:n yläpuolella.

Olen noihin lukuihin tyytyväinen. Olen itseasiassa muutama vuosi takaperin juossut vajaan 20km:n lenkin, mutta silloin ei ollut sykemittaria kertomassa tarkempia lukemia. Tämänpäiväinen lenkki oli pituudeltaan noin 10.4 kilometria.

Lähes puolitoista tuntia ja reilu 700 kcal ... vertailun vuoksi kahdessa Maxi Tupla patukassa on yhteensä 920 kcal energiaa. Tosin jos olisin joussut lenkin kovemmalla sykkeellä, niin energiaa olisi palanut enemmänkin.

Lenkkien yhteyteen (tai ainakin osaan niistä) aion yhdistää jatkossa kuntopiirin. Eilen oli maratonkoulussa nimittäin tuosta aiheesta ihan käytännön luento eli käytiin eri liikkeet läpi ja kylläpä hiki virtasi :) Yhtä kaikki, ihan mukava lisä harjoitteluun ja korvaan osan salikäynneistä kuntopiirin avulla. Eilen nimittäin joustiin 20 minuuttia lämmittelyksi ennen kuntopiiriä, mutta salilla tuon voi korvata vaikka 10 - 15 minuutin soudulla. Kaikkea liikkeistä ei voitu tehdä, sillä jotkut niistä olisivat vaatineet kuntopallon käyttöä, mutta salilla on tuollaisiakin, joten koko paketin voi vetää siellä läpi ennen töihin menoa.

Kun vielä saisi ruokavalionkin aisoihin, niin hyvältä näyttäisi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home