Tuesday, January 03, 2006

Elämäntapamuutos

Näinä päivinä on lehdet täynnä juttua julkkiksista sun muista jotka ovat päättäneet aloittaa uuden vuoden terveellisemmin. Niin minäkin, vaikka en julkkis olekaan.

Liikuntaa harrastan jo tarpeeksi, mutta syömispuolella on mättänyt jo pidemmän aikaa. Eniten ongelmaa aiheuttaa epäsäännölliset ja epäterveet elämäntavat. Tämä näkyy myös painossa. Äskettäin firman järjestämän kuntotestin tulokset saapuivat ja ne eivät ole mitään mairittelevaa luettavaa ainkaan painon osalta. Viime vuodesta paino on noussut noin viisi kiloa. Se on liikaa.

Kun harrastaa juoksua ja treenaa maratonille, tuollainenkin määrä tuntuu jo. Ylimääräinen höttö pitää saada pois.

Miten ?

Uskon täysin perinteisiin keinoihin tässä asiassa: säännöllinen ruokailurytmi (noin kolmen tunnin välein), kasviksia, hedelmiä, vähärasvaista lihaa/kanaa, vähemmän karkkia/pizzaa/sipsejä ja alkoholia. Dieetille en halua; sitäpaitsi koko sana dieetti haiskahtaa pahasti. Nopeasti pois paino, jotta se voisi taas tulla entistä suurempana takaisin. Dieetit on huijausta. Puhutaan ennemmin elämäntapojen muutoksesta.

Uskon kuitenkin, että noilla edellämainituilla saadaan homma skulaamaan, on se nimittäin onnistunut aiemminkin. Nyt vaan on päässyt tavat repsahtamaan.

Ja nyt marjapuuroa syömään, nam :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home