Monday, November 07, 2005

Korttelinörtit

Tänä aamuna aamu-tv:ssä kuulin taas uuden termin: korttelinörtit. Tämän termin heitti Petteri Järvinen ja hän tarkoitti sillä paikallisia (pienen alueen) tietotekniikan osaajia, jotka osaavat laittaa loppukäyttäjälle esim. Internet-yhteyden kuntoon, tietoturva-asetukset kohdalleen jne. Tarvetta tällaiselle olisi, sillä pääosin ihmiset ovat oman onnensa nojassa sen jälkeen, kun kone on kaupasta hankittu.

Itsekin voin siis tunnustautua tällaiseksi korttelinörtiksi, kokemusta on jo VIC-20:stä lähtien :) Mikrotukea on tullut annettua perheenjäsenille, sukulaisille ja kavereille muutamaan kertaan, jopa sellaiset tututkin, joista on kuullut viimeksi 5-10 vuotta sitten, ottavat rohkeasti yhteyttä ja kysyvät neuvoa. Kyllä tietotekniikka yhdistää !!!

Eihän tuossa mitään, kiva jos voi olla avuksi. Toisaalta ärsyttää olettamus että "kun olet IT-alalla, niin kyllähän sinä tämänkin tiedät". IT-alakin on niin laaja, että on täysin mahdotonta tietää kaikesta kaikkia. Onneksi tuollaista asennetta on loppujen lopuksi aika vähän.

Mutta ilmiöhän ei ole uusi ja pelkästään tietokoneisiin liittyvä. Olit sitten lähes minkä tahansa ammattikunnan edustaja, niin ihmiset kyllä löytävät jotain kysyttävää. Tietotekniikka on kuitenkin omalla kohdalla tuo syy, jonka takia "kilautetaan kaverille".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home