Thursday, August 11, 2005

Helsinki City Marathon 2006

Tein eilen päätöksen. Lähden yrittämään Helsinki City Marathonia ensi vuonna. Aikomus olisi aloittaa treenaaminen/valmistautuminen ensi vuoden alkupuolella.

Nykyisin harrastan urheilua 5-6 kertaa viikossa eli 5 kertaa viikossa juoksua (5 - 10 km) ja päivittäin pyöräilyä 10 - 40 km. Syksymmällä harrastan enemminkin sisälajeja, kuten salilla käyntiä ja soutua, mutta juoksu pysyy mukana talvisin myös kuvioissa. Pyörälläkin liikun ympäri vuoden, mutta harvemmin ajan pitempää matkaa talvisin.

Tekemäni päätös ei sinällään ole ainutkertainen. Päätin jo viimevuonna, että olisin lähtenyt tänä vuonna kokeilemaan täyttä matkaa, mutta asia jäi sikseen. Nyt kuitenkin haluan yrittää kunnolla. Tarkoitus on päästä matka läpi juosten, ajasta viis veisaan tässä vaiheessa.

Motivaatio harjoitteluun on kohdallaan ja näin on ollut jo pidemmän aikaa. Se mikä ei ole kohdallaan on ruokavalio. Pituutta on 182cm ja painoa 85kg ja painosta pitäisi nipistää pois 5 kiloa - pysyvästi.

Miten saan sitten painon alas ? Kaksi vuotta sitten tiputin painosta 10 kiloa (90kg ->80kg), mutta takaisin on tullut siis 5 kiloa. Jotta painon saisi pysyvästi alas on ryhdyttävä muuttamaan elämäntapoja. Olen jo käynyt personal trainerin luona ja saanut ravintosuunnitelman, mutta en ole vielä alkanut sitä toteuttamaan. Suunnitelman lisäksi aion lukea vielä läpi John Walkerin kirjoittaman The Hacker's Diet e-kirjan. Katsotaan mitä siitä irtoaa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home