Tuesday, August 09, 2005

Pääkaupunkiseudulle vai ei ?

Olen tässä jo useamman kuukauden miettinyt pääkaupunkiseudulle muuttoa. Nykyinen paikka (Imatra) kyllästyttää, nukuttaa, been there done that. Oon asunut täällä noin 30 vuotta, pari vuotta vierähti Espoossa 90-luvun loppupuolella. Silloin tuo pääkaupunkielämä ei maistunut, kavereita oli liian vähän ja kaipuu kotiseudulle oli liian voimakas. Nyt tilanne on toinen. Helsingin ympäristöön on siirtynyt kavereita eikä työpaikkaakaan tarvitse vaihtaa, sillä meidän firmalla on toimipisteitä myös Helsingissä. Saan juuri sopivasti asunnonkin myytyä täällä ja aikaisintaan olisin muuttamassa ensi vuoden alussa.

Mutta kun tää on liiallista pähkäilyä. Niin se kai pitääkin olla, onhan kyseessä ainakin minulle iso päätös. Olen yrittänyt puntaroida asiaa monelta eri kantilta ja tehdä niiden perusteella lopullisen päätöksen. Jos pääpiirteissään listataan asiat puolesta ja vastaan niin ne menevät seuraavanlaisesti:

Plussat:

- Paljon mahdollisuuksia: leffat, musiikki, klubit, harrastukset ja muu luova aktiviteetti
- Ihmisiä paljon (sinkkumiehen näkökulmasta myös naistarjonta on runsaampaa :)
- Ulkomaille matkustus helpottuu
- Kavereita enemmän kuin nykyisessä asuinpaikassa (velikin asuu Helsingissä)

Miinukset:

- Elinkustannukset korkeita
- Kollegat vaihtuvat osittain
- Luonto ja sen saavutettavuus
- Talvilajien harrastajana lumitilanne on mikä on (ainakin ajoittain)

Molemmissa vaihtoehdoissa on siis kääntöpuolensa. Tosin uskon myös aikoinaan junassa kuulemaani vanhan rouvan sanontaan: "Jos se (elämä) jotain ottaa, niin kyllä se myös antaakin." Ja tähän loppuun vielä sellainen pointii, asuinpaikan ei siis tarvitse olla välttämättä Helsinki, se voi olla myös Espoo tai Vantaa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home