Monday, April 10, 2006

VK

Tänään päästiin jo sitten kunnolla asiaan lenkkitreeneissä. Vuorossa oli ns. vk-lenkki. Lyhenne tarkoittaa virallisesti vauhtikestävyyttä, mutta olen valmis korvaamaan sanan vauhti joillain toisella v-alkuisella kirjaimella (kuten esimerkiksi v-mäinen).

Ajatus on se, että juostaan kovalla sykkeellä 60 minuutin ajan. Aiemminkin on vk-lenkkejä ollut, mutta niiden kesto on ollut "vain" 45 minuuttia. Lisäksi tuollainen 45 minuutin rutistus on ollut vain kerran viikossa. Nyt 60 minuuttinen on kaksi kertaa viikossa.

Mä kyllä tavallaan ymmärrän miksi tällainen on sisällytetty mukaan maratonharjoitteluun, vaikka itse juoksu tapahtuukin matalalla sykkeellä. Ei kai muun takia kuin siksi, että saadaan hieman enemmän pelivaraa eli sykereserviä itse koitosta varten. Understood.

On tuo silti aika kova suoritus minunlaiselleni lievästi ylipainoiselle kaverille. Mainittakoon, että painoa on lähtenyt vuoden alusta pois pari kiloa ja tarkoitus olisi vielä lisääkin pudottaa, mutta kyllähän paino vaikuttaa ja nimeomaan juoksussa. Ja vauhtikestävyydessä. Vaikka rasitus on melkoinen, huomaa toisaalta jänniä piirteitä itsestään. Vaikka jossain vaiheessa meno hieman hidastui, nopeutui tahti uudelleen, aivan kuin jostain olisi löytynyt vielä jokin ylimääräinen energiavarasto, jota ei oltu käytetty.

Jos lukemia julkistetaan, niin aika oli tarkalleen 01.02.13. Keskisyke oli 159 ja maksimi 175. Kalorikulutus oli 863 kcal. Jos en väärin muista, niin syömällä kaksi Maxi-Tupla patukkaa päästään melko lähelle tuota kalorimäärää.

No, MP3-soitin oli myös mukana matkassa ja sen avulla saa ajatukset ainakin osittain pois itse rasituksesta.

Onneksi.

Tunnin aikana ehtii jo kuunella jo muutamankin biisin, joten tässä meikäläisen playlist vk-puristukseen:


New Balance: Reflections
Kaskade: Safe (Miguel Migs Salted MIx)
Sara Devine: Special
Second Crusade: May the Funk Be With You
Fauna Flash: Shaken
Shawn Cristopher: You Can Make It
Joey Negro: Shimmering Stars
Fauna Flash: Shouts and Kisses
Soul Creation vs. Mena feat. Tyra Irwin: It's Your Life
Fred Everything: Soulmates
Sunburst Band : Space Funk Car Park

No, selvitinpähän kuitenkin tuon 60 minuuttisen. En kai ihan rapakunnossa siis ole :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home