Sunday, January 15, 2006

Vesieläin

Kipin kapin koneelle ja uudesta harrastuksesta kertomaan.

Noniin, onko tästä vielä harrastukseksi jää nähtäväksi, mutta olen tästä tosi innostunut, joten isot mahdollisuudet siihen on. Puhun nyt uimisesta ja vesijuoksusta.

Tänään nimittäin alkoi aikuisten uimakoulu. Sen piti jo alkaa loppukesästä, mutta osanottajien vähyyden takia aloitusta siirrettiin.

Hieman vierastin sitä, että koulun oli määrä alkaa sunnunutaina klo 10.00. Sehän tarkoittaisi sitä, että meikäläisen viikonloppurytmillä olisin normaalisti vielä unten mailla. Ja jos tuohon aikaan ehtisin hallille, niin herätys tulisi olla jo puoli yhdeksän.

No, joka tapauksessa sain itseni ylös sängystä (henkinen asennoituminen aikaiseen heräämiseen aloitettiin jo perjantaina, jolloin sain ensimmäistä kertaa kuulla, että koulu alkaa). Eipä muuta kuin kymmeneksi hallille ja altaaseen.

Käytiin yleisesti uinnin perusteita potkujen ja hengitysten osalta näin aluksi ja varsinainen koulutus alkaa viikon päästä. Harmittavasti olen reisussa juuri tuona viikonloppuna, joten toivottavasti en jää kovin paljoa jälkeen perusteista. Mutta aioin kyllä käydä tuon 11 kertaa läpi. Opettelemista riittää, sillä potkujen ja käsien koordinointi oli vielä hakusessa, mutta tämän olikin vasta ensimmäinen kerta.

Osaan uida välttävästi ja minulla on uimakandin paperit suoritettuna joskus ala-asteen aikoihin, mutta matkauinnista ei tule mitään, kun tekniikka on kaikkea muuta kuin hallussa. Näinpä uimakoulu on tervetullut asia ja toivottavasti uimaharrastus tulisi mukaan ainakin kerran viikossa.

Toinen asia josta olen innostunut on vesijuoksu. Harrastan normaalia juoksua noin neljä kertaa viikossa, mutta vesijuoksua en ole koskaan aiemmin kokeillut. Tämän päivän kokeilun jälkeen aion jatkaa tuotakin lajia.

Ainoa miinus tulee uima-altaasta ja sen syvyydestä. Ainoastaan pieni pätkä altaan päädyssä on minulle soveltuvaa pituuteni takia (182 cm). Jo paljon ennen puoltaväliä osuvat jalat pohjaan ja juoksemisesta ei tule mitään. Mutta äärimmäisen hyvä laji tuokin. Ei käy nivelille ja vesi antaa hyvän vastuksen. Suosittelen kaikille edes vähääkään asiasta kiinnostuneille.

On vielä eräs vesilaji, jota olisin enemmän kuin halukas kokeilemaan, nimittäin hydrospinning. Helsingissä taisi olla jokin uimahalli ensimmäisenä Suomessa tarjoamassa tätä lajia yleisölle, mutta saapas nähdä milloin täällä Imatralla tulee myös mahdollisuus tähän (toivottavasti pian).

Käytännössä hydrospinningissä ajetaan erityisesti veteen soveltuvalla kuntopyörällä. Tunnit ovat ohjattuja ja voi vain uskoa miten hyvän vastuksen jälleen kerran vesi antaa liikkeitä tehdessä. Ja poskille nousee terve puna.

Vesielementti. Olen myyty.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home